Moment – ti daje moć

Ovo nije samo obećanje da će naši korisnici završiti svoj posao uz podršku naših moćnih i visokokvalitetnih proizvoda iz širokog asortimana rješenja za lijepljenje i zaptivanje. Ono također odražava predanost branda unutar Henkel grupe, svjetskog lidera u održivosti, da će omogućiti korisnicima rješenja bez toksina, koji neće naškoditi ni njihovom zdravlju, niti okolišu.

Uz Moment, uvijek dajemo obećanja koja ostaju. To je razlog zašto imamo konkretne i opipljve planove iza naših strategija održanja.


Za zrela tržišta, naš je cilj ponuditi kompletna portfolia proizvoda bez rastvarača što je izazovan zadatek, jer ne pravimo kompromise na proizvodnim performansama.

Ponosni smo jer možemo tvrditi da smo na 99% ispunjenja tog cilja. Posljednji, najbolji primjer je iż 2011.god, kad smo lansirali novo, snažno, višenamjensko ljepilo, nazvano, Total, sa 0% rastvarača, naravno.

Za tržišta u razvoju, zbog potreba tržišta, te dostupnosti sirovog materijala, naš cilj je ponuditi kompletna asortiman proizvoda bez toksičnih rastvarača, na takav način eliminirajući toksične rastvarače iż formula, što će biti izazovan zadatak, jer podrazumijeva velika investiranja. Ponosni smo što možemo tvrditi da smo već danas ispunili 95% našeg cilja, na globalnom nivou. Posljednji, najbolji primjer je zasigurno to što smo uspjeli ukłonili rastvarač„Toluene” iż svih formula naših kontaktnih ljepila, na cijelom svijetu. Do 2014, Moment će ispuniti cilj o ljepilima bez opasnih rastvarača u potpunosti.